понедељак, 05. март 2012.

STAPICI

STAPICI


STAPICI... TESTO:1 dcl mleka,1 dcl vode ugrejati i izmesati sa,1 kasicica secera,2 kasicice soli ,1 kvasac.Ostaviti desetak minuta da odstoji.Sest casa od jogurta brasna prosejati,izmesati sa 300 gr masti i 3 zumanca.Sve to zamesiti sa kvascem odmah testo rastanjiti na radnu povrsinu,seci stapice,slagati u tepsiju i premazati sa umucenim belancima i posuti susamom.Peci na 200 stepeni...

Dijamantski voz

Dijamantski voz

DIJAMANTSKI VOZ.....KORA:8 jaja,8 kasika secera,14 kas. mlevenih oraha,kasicica ulja,dve ipo kasike brasna,pola praska pecivo,stangla rendane cokolade.Kora kada se ispece moze da se pokvasi sokom od pomorandze. PRVI FIL:600 gr mlev.plazme posuti sa sokom gaziranim od pomorandze izmesati i dodati u to 1 izradjen margarin sa 150 gr sitnog secera.Premazati preko kore i na fil redjati jafa keks koji se umace u sok,redjati keks do keksa cokoladni deo da bude gore na jafu ide drugi fil.DRUGI FIL:1 l mleka,10 kasika secera,4 pudinga vanila skuvati u ohladjeno dodati 1 izradjen margarin sa 150 gr secera.Na drugi fil poredjati piskote koje se umacu u sok od pomorandze na to ide treci fil. TRECI FIL:1 l mleka,10 kasika secera,4 pudinga vanila u ohladjeno dodati 1 izradjen margarin sa 150 gr sitnog secera i 200 grama otopljene cokolade..Tortu ukrasiti slagom...

Kinder torta

Kinder torta

KINDER TORTA... KORA:10 belanaca,300 gr secera,1 supena kasika sirceta ulupati i susiti na 100-150 stepeni kada se ispece premazati sa 250 gr eurokrema i posuti 100 gr seckanih oraha FIL:10 zumanaca,400 gr secera,7 kasika gustina, 5 kasika brasna,2 pudinga vanila skuvati u 1,5 l mleka.Kada se ohladi dodati 1 umucen margarin,fil podeliti na pola i u jednu polovinu dodati 100 gr otopljene cokolade.Spustati kasikom na koru fil jedno zuto,jedno braon i tako redom(KADA SE CELA KORA POPUNI IZGLEDA KAO SAHOVSKA TABLA). Glazura od slaga ili slatke pavlake...

недеља, 04. март 2012.

Moskva snit

Moskva snit
MOSKVA SNIT... KORA:5 belanaca,5 kasika secera,5 kasika mlevenih oraha,3 kasike griza...peci tri kore. ZUTI FIL:skuvati na pari 15 zumanaca sa 15 kasika secera,a potom u ohladjeno dodati 1,5 izradjen margarin. BELI FIL:150 gr slaga umutiti sa mlekom da bude bas cvrst slag(JA STAVIM MANJE MLEKA NEGO STO PISE NA UPUTSTVU ONDA BUDE CVRSCI) i dodati 2 punomasne kisele pavlake sa 3 kasike sitnog secera(pavlaka kada se stavi onda lagano sto lakse sve izmesati ). Posebno skuvati 500 gr visanja sa malo vode i 3 kasike secera pa ohladiti. Ananas iz konzerve sitno iseckati. REDJATI-1 KORA POPRSKANA SOKOM OD ANANASA-ZUTI FIL-ANANAS-PROPECENI I ISECKANI LESNIK-BELI FIL-2 KORA POPRSKANA SOKOM-ZUTI FIL-VISNJE-LESNIK ISECKAN-BELI FIL-3 KORA-BELI FIL PA POSUTI POMESANO ANANAS,VISNJE,LESNIK-OKOLODOSTA SLAGA ILI SLATKE PAVLAKE...

Moja kucica od medenjaka

Kucica od medenjaka

KUCICA OD MEDENJAKA.... TESTO:370 gr meda,125 gr secera,50 gr margarina,800-900 gr brasna,1 prasak pecivo,1 kesica cimeta,2 jaja. UKRASAVANJE:2 belanca izmutiti ali ne previse dodati oko 500 gr secera u prahu i napraviti gustu masu za lepljenje masa nesme da bude ni previse retka ni previse tvrda. IZRADA TESTA:U serpicu staviti med,secer i margarin pa sve zagrevati dok ne prokljuca i da se secer otopi.Zatim dobro ohladiti.Prosejati brasno sa praskom pecivom i dodati cimet napraviti udubljenje i dodati jaja i ohladjenu masu.Mikserom umesiti testo i ukoliko je potrebno obraditi ga rukama.Staviti na hladno 1 h.Testo razvaljati ali ne jako tanko i uz pomoc sablona rezati delove i mali dimljak.Ako ostane testa moze da se razvuce i ispece podloga na koju ce se lepiti kucica.Peci na 190 stepeni,oko 10 min.Ohladjene delove kuce spajati sa premazom,kada se spoje prednje i bocne strane kuce treba ih pridrzati tako sto se stave case sa jedne i druge strane da budu oslonac dok se ne stegne,u jedan deo premaza moze da se stavi boja za kolace i da se stavi u spric i sara kucica po zelji.... OVA KUCICA MOZE DA STOJI GODINU DANA...

Cokolada od rize

Cokolada od rize
COKOLADA OD RIZE.... Prokuvati zajedno 1 margarin,10 kasika secera,10 kasika meda,dodati 100 gr kakaa i jos malo prokuvati,dodati onda 150 gr pirincanih pahuljica i dobro sjediniti.Sipati masu u dobro nauljen pleh poravnati dobro sa kasikom.Ohladiti,istresti na tacnu pa preliti glazuru od 2 otopljene cokolade. OD OVOGA IMA PUNA VELIKA TEPSIJA KO HOCE MOZE I DA PREPOLOVI SMESU...

CAJNI KEKSICI

Cajni keksici
CAJNI KEKSICI...... Otopiti lagano na tihoj vatri 300 gr margarina(ali ne celu kolicinu neka ostane jedno 150 gr neotopljeno),skloniti sa vatre,umutiti omeksali margarin sa 100 gr secera u prahu,1 zumancetom,1 vanili secerom i sve lagano umesiti sa 350 gr brasna.Staviti testo u spric sa zvezdastim otvorom ,sa kojim se prave princes krofne i istiskivati keks po keks jedan do drugog.Peci ih na 180 stepeni i paziti da ostanu svetli.Ohladjene spajati dva po dva sa pekmezom po zelji(ja sam spajala sa domacim dzemom od jagoda).Do pola sam ih umakala u otopljenu cokoladu i onda valjala u kokos...

Pogaca cvet

POGACA CVET.... 700 GR BRASNA, 250 ML MLEKA,125 ML ULJA,2 JAJA,1 KVASAC,1 KASICICA SECERA,1 KASICICA SOLI. Za premazivanje:100 gr otopljenog margarina...Od gore navedenih sastojaka umesiti testo kao i svako drugo dizano testo(prvo toplo mleko,kvasac,secer i sol izmesati i ostaviti desetak minuta onda u to dodati ulje,jaja i mesiti sa brasnom),ostaviti pola sata da se dize testo pokriveno krpom. Testo onda podeli na pola i od jedne polovine odseci manji deo(KAO NA PRVOJ SLICI). Najveci deo testa(1 DEO) podeli na pet delova pa svaki razvuci oklagijom u krug,svaki kug se maze sa PREMAZOM(poslednji ne) i slaze jedan na drugi(kao kada pravimo kroasane),zadnji malo vise razviti i podviti pod ostale kore.Prebaciti u pleh i nozem zaseci na 8 delova i te delice dognuti gore(KAO NA DRUGOJ SLICI). Isti postupak uraditi i sa 2 DELOM TESTA(isto podeliti u pet delova svaki razviti ali da bude manji da moze da stane u sredinu i mazati pa slagati jedno na drugo.Prebaciti u sredinu isto zaseci na 8 delova ali paziti gde se sece zato sto sledece latice moraju da dodju izmedju ovih prvih latica(SLIKA 3).U sredinu staviti onaj najmanji deo(3 DEO).Pogacu premazati sa 1 zumancetom koje se izmesa sa 1 kasikom mleka...latice posuti sa susamom,semenom lana... ostaviti da naraste i peci... JA SAM OVU POGACU PRAVILA OD 1,5 MERE ZBOG TOGA STO MI JE OVO NAJMANJA TEPSIJA KOJU IMAM I KADA SAM PRVI PUT PRAVILA NIJE MI BILA TAKO VISOKA I VELIKA...

Pogaca cvet
Banana kocke



















  • Na pari lupati 6 jaja i 3 kasike secera dok se smesa malo ne zgusne ohladiti i umjesati 6 kasika ulja,1 kasika kakaa,6 kasika brasna,1 prasak za pecivo.Biskvit peci u vecoj tepsiji.
  • Vruc biskvit preliti sa 150 gr secera koji se rastopi u 1 dcl vode,ohladiti biskvit i onda premazati preko fil.
  • FIL:Skuvati 2 pudinga od vanile u 5 dcl mleka sa 8 kasika secera.U skuvan puding ide ekstrat od banane i u prohladjeno dodati 1 umucen margarin izmesan sa malo secera u prahu.
  • Na fil staviti 2 otopljene cokolade.





  • SHERY torta
  1. Ulupati dobro 10 belanaca,postepeno dodavati 10 kasika secera,dodati 5 kasika brasna i pola praska za pecivo.Peci koru u velikoj tepsiji.
  2.  1 FIL:U 7,5 dcl soka od visanja dodati 15 kasika secera i skuvati u tome 3 pudinga od maline,u vrel fil dodati 500 gr visanja izmesati i odmah preliti preko ohladjene kore.
  3.  2 FIL:7,5 dcl mkeka,15 kasika secera u to skuvati 3 pudinga vanila.Posebno na pari skuvati 10 zumanaca i 10 kasika secera.Kada se malo prohladi sjediniti sa filom od pudinga i dodati 1 umucen margarin.
  4. Premazati preko 1 FILA na to idu 2 otopljene cokolade,kada se cokolada stegne od gore premazati sa dosta slaga ili slatke pavlake.
  5. Ja sam tortu oblozila smesom od ratluka i secera u prahu...
Trostruki uzitak



  1. Ulupati dobro 6 belanaca i postepeno dodavati 200 gr secera.
  2. Dodati 150 gr mlevenih oraha,3 kasike brasna,3 kasike prezli,pola praska za pecivo.Peci koru u vecoj tepsiji na 180 stepeni.
  3. FIL:6 zumanaca,150 gr secera,2 pudinga od vanile skuvati u 7 dcl mleka.
  4. U ohladjeno dodati 1 izradjen margarin.
  5. Kremu podeli na dva dela i u jedan deo dodati 3-4 rebra otopljene cokolade.
  6. REDOSLED FILOVANJA:kora,zuti fil,petit keks umakan u vruce mleko(moze da se u mleko stavi koja kasicica kafe),tamni fil,petit keks umakan u mleko.
  7. Okolo ukrasiti sa slagom ili slatkom pavlakom.